Duikopleidingen

Leren duiken bij de Maastrichtse Onderwatersport Club is een uitstekende mogelijkheid om opgeleid te worden voor internationaal erkende duikbrevetten.

Met onze gedegen opleiding zorgen we ervoor dat je alles leert over veilig duiken in binnen- en buitenland. De opleidingen voldoen aan de eisen van de Nederlandse Onderwatersport Bond, de garantie dat de behaalde brevetten voldoen aan de hoogste internationale eisen van CMAS.

Wij starten ieder jaar medio oktober een duikopleidingen, voor zowel het 1* – 2* en 3* brevet. Als je al een duikbrevet van NOB/CMAS hebt kun je bij ons gewoon verder gaan met vervolgopleidingen of het volgen van een specialisatie.

Heb je een brevet van een andere organisatie zoals PADI, dan wordt je ingeschaald.

De opleidingen bestaan uit zwembadlessen, theorielessen en buitenwaterlessen. De opleiding wordt gegeven in het Geusseltbad.

Iedere vrijdag starten de lessen/trainingen om 19:00. Duur van iedere opleiding is 1 uur. Afhankelijk van je brevet wordt je ingedeeld in een van de twee groepen. Voor opleidingen is dat van 19:00 – 20:00 en voor conditie en techniek is het van 20:00 – 21:00. Verder is er op iedere zondag is een training van 10.00 tot 11.00. Op de zondag ligt de aandacht vooral op conditietraining en het herhalen van oefeningen, alle leden trainen dan ook gezamenlijk.

Alle opleidingen (ook specialisaties) worden door onze eigen ervaren 2* NOB / CMAS instructeurs gegeven. Al onze instructeurs hebben bovendien het hoogst haalbare duikbrevet, dat van de 4* duiker.

Bij het begin van een opleiding krijg je naast het theorieboek ook een persoonlijk moduleboek. Hierin staan alle oefeningen (modules) beschreven en kun je samen met een instructeur je vorderingen bijhouden.

Als je bij ons een opleiding wilt volgen neem dan contact op via de pagina contact.

Wij leveren het cursusmateriaal, zorgen er voor dat je aangemeld wordt bij de NOB en dat je, als je aan de eisen van het brevet voldoet, een officieel en internationaal erkend duikbrevet ontvangt.

MOC verzorgt de volgende duikopleidingen:

Brevet 1* Duiker

Open Water Diver. We leiden je op om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde buddy duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere...


Lees meer
Brevet 1 nieuw

Brevet 2* Duiker

Advanced Open Water Diver. In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest...


Lees meer
Brevet 2 nieuw

Brevet 3* Duiker

Dive Master. Je wordt opgeleid als 'begeleidend duiker'. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kan begeleiden...


Lees meer
Brevet 3 nieuw

Brevet 4* Duiker

Master Scuba Diver. Voor het 4*-duikbrevet is geen aparte opleiding: het is een verzameling van specialisaties en duikervaring. Dit brevet kun je aanvragen zodra er 250 duiken geregistreerd...


Lees meer
Brevet 4

Instructeur 1* en 2*

Informatie over deze opleidingen geven we alleen mondeling aan 3* duikers. Mocht je hier meer over willen weten, neem contact op met een van onze instructeurs.


Lees meer
MOC Maastricht

Duikvereniging sinds 1977

e-Boekhouden.nl

KVK: 40204044 - Iban: NL98SNSB0858546752